Höyryvuoden päätapahtumaa vietettään lauantaina ja sunnuntaina 27.-28. heinäkuuta. Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Minkiön museovarikkoalue!

Tapahtuma-alue on avoinna molempina päivinä kello 10.30-17.00. Festivaalin molempina päivinä liikenteessä on museohöyryjunia sekä Minkiön festivaalialueella liikennöivä puistojuna. Jokioisten asemalta pääsee lauantaina museobussilla Jokioisten kartanoalueelle ja keskustaan vaikka telle Englantilaiseen teehuoneseen! Linja-autot Jokioisten keskustaan lähtevät klo 9.25, 10.32, 11.45, 13.25, 14.30, 15.25, 16.00 ja 16.57. Forssasta on molempina päivinä ilmainen museobussikuljetus Jokioisten asemalle, josta pääsee edelleen junakyydillä Festivaalille.

Lataa Minkiön Höyryestivaalin Forssa-Jokioinen linja-autoaikataulu tästä!

Viikonloppuna höyryssä on lukuisia maataloushöyrykoneita sekä museorautatien höyryveturit. Höyryvetureiden ja vanhojen maataloushöyrykoneiden lisäksi voi myös seurata työnäytöksiä, joissa näytetään miten näitä vanhoja höyrykoneita käytetään.

Perheen pienimmille ja vähän isommillekin alueella on Museorautatien nuorten toimesta näytillä puutarhajunarata ja pienoishöyrykoneita. Tänä vuonna uutuutena on ratsastuspiste, jossa pääsee kokeilemaan aidolla hevosella ratsastusta ilman lisämaksua!