SähköpostiTulostaExport ICS

Minkiön Höyryfestivaali

Otsikko:
Minkiön Höyryfestivaali
Milloin:
la, 27. heinäkuu 2019, 10:25 - 17:30
Sijainti:
Minkiön asema - Minkiö
Kategoria:
Tapahtumat Jokioisten Museorautatiellä
Minkiön Höyryfestivaali

Kuvaus

Tule, näe ja koe höyryn voima! Suomen kesän hauskin höyryjuhla vietetään jälleen kaksipäiväisenä Jokioisten Museorautatiellä.

Vuonna 2019 Minkiöllä juhlitaan taas perinteisesti höyryn voimalla! Tänä vuonna levittäydytään Minkiöltä hieman myös Humppilan suuntaan. Humppilan uusi asema ja kahvioineen ja siellä olevine näyttelyineen on festivaaliviikonloppuna avoinna kaikille festivaalivieraille. Eli matkaan kannattaa lähteä Humppilasta tai hypätä Minkiöllä junaan ja käydä katsomassa myös Humppilan uutta asemaa.

Minkiön Höyryfestivaalilla on esillä mm. maataloushöyrykoneiden ja maamoottorien pyörittämiä laitteita. Höyryfestivaalin ajatuksena onkin näyttää käytännössä, millaisia koneita maatiloilla tai esimerkiksi tietyömailla on käytetty silloin, kun vielä ei ollut ilmastoituja dieseltraktoreita - sähköstä puhumattakaan.

Festivaalialueella on myynnissä myös runsas valikoima erilaisia pienoisrautatietarvikkeita, joten myös kaikille pienoisrautateiden ystäville ja harrastajille löytyy varmasti mielenkiintoista ostettavaa yleisen festivaalihumun keskellä. 

Kaksipäiväisen festivaalin molempina päivinä liikenteessä on kaksi museohöyryjunaa, jotka ajavat aamusta iltaan Jokioisten ja Humppilan välillä. Lisäksi Festivaalialueella on kulussa höyryvetoinen puistojuna ja Humppilan asemalle ja takaisin ajetaan lisävuoroja aidolla vanhan ajan dieselvetoisella junalla. Esillä on myös muun muassa traktoreita, vanhoja autoja ja toimivia pienoishöyrykoneita. Festivaalipäivinä ajossa on kolme museorautatien höyryveturia.

Musiikillisesta ohjelmasta vastaa Velleri (Veli Matti Friman) haitarin ja kitaran kanssa.

Lapsille on tarjolla pomppulinnaa, höyrykoneen pyörittämä karuselli, resiinalla-ajoa ja hattaraa. Festivaaliyleisöllä on mahdollisuus päästä opastetusti ratsastamaan, sillä myös ratsastus sisältyy festivaalilipun hintaan! Ratsastusta on molempina festivaalipäivinä klo 10:30-12:00 sekä 13:00-14:30. Näytteillä ja liikenteessä on myös höyryllä ja sähköllä toimivia pienoisjunia sekä pienoishöyrykoneita.

Molempina festivaalipäivinä Forssasta on ilmainen museobussikuljetus Jokioisten Museorautatieasemalle. Museobussi lähtee Forssan linja-autoasemalta ja pysähtyy tarvittaessa kaikilla pysäkeillä ajoreitin varrella. Lataa Forssa-Jokioinen-museobussin aikataulut tästä.

  • info
    • Jos haluat tuoda oman höyrykoneesi tai maamoottorisi tapahtumaan, ota yhteyttä.
    • Höyryfestivaaliin myydään vain festivaalipilettejä, hintaan aikuiset 15 euroa, 4-16-vuotiaat 5 euroa. Kahden päivän piletti 20 ja 10 euroa. Piletit oikeuttavat sisäänpääsyyn tapahtuma-alueelle ja museojuniin.
    • Höyryfestivaalin omat kotisivut osoitteessa www.hoyryfestivaali.fi

Minkiön Höyryfestivaalin höyryjuna-aikataulu
(voimassa lauantaina ja sunnuntaina) *

Mikäli näyttösi on kapea voi vierittää loput aikataulusta näkyviin!

Jokioinen-Forssa junaliikennettä korvaa maksuton museolinja-autoyhteys Forssan linja-autoaseman laiturista 3.

Jos olet tulossa VR:n junalla näet junayhteydet täältä!

* Höyryfestivaalijunissa käytetään sään salliessa lisävaunuina lisälaidoilla varustettuja avovaunuja. Museorautatieyhdistys ry ei vastaa näissä tai muissakaan vaunuissa matkustavien vaatteiden mahdollisesta likaantumisesta tai höyryveturista lentävien kipinöiden vaatteille aiheuttamista vaurioista.


Tapahtumapaikka

Paikka:
Minkiön asema
Katuosoite:
Kiipuntie 49
Postinumero:
31630
Kaupunki:
Minkiö
Maa:
Finland
Minkiön asema